Let op: Deze informatie betreft de editie van 2017. Zodra er meer bekend is over de editie van 2018 laten we dat hier zo snel mogelijk weten.

 

Zaterdagavond 18 november gaan deelnemers 6 kilometer hard lopend over het GLOW parcours. Het decor? De unieke kunstwerken van lichtkunstfestival GLOW. Niet alleen de entourage is spectaculair, de deelnemers worden uitgedaagd om als extra kunstwerk te fungeren op de bestaande GLOW Route en maken daarmee zelf onderdeel uit van het lichtkunstfestival.

Uit voorgaande edities is gebleken dat zo’n 2.500 deelnemers zich feestelijk verlicht uitdossen en daarmee een extra lichtelement vormen dat zich als een lint over de GLOW route beweegt.

 

6 km fun run

Met de GLOW Run wordt ingehaakt op de trend waarbij veel lopers vooral ook in een unieke belevingswereld hun sport willen beoefenen. De GLOW Run is dan ook een zogenaamde ‘fun run’. Er is daarom geen tijdregistratie. Het moet vooral een beleving zijn om mee te lopen.

De afstand van het parcours (6 kilometer) is voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud. En een aanrader om in een uniek decor met veel plezier en op sportieve wijze te genieten van de lichtkunstwerken van GLOW. Je hoeft geen marathonloper te zijn om hieraan mee te kunnen doen. Met de entourage van GLOW is dit een uniek parcours dat hardlopers nergens anders in Nederland of zelfs de wereld kunnen treffen.

 

Extra beleving

Voor de deelnemers aan de run wordt dit jaar extra beleving gecreëerd in de vorm van speciale kunstwerken en optredens die alleen maar tijdens de GLOW Run te zien zijn. Zo is inmiddels bekend dat speciaal ter ere van het 150-jarig jubileum van de Catharinakerk de route dit jaar uitsluitend voor de GLOW Runners door de Catharinakerk gaat om deze extra in de schijnwerpers te zetten. En rennen we door het PSV stadion waar een speciale lichtshow te zien zal zijn.

 

Route GLOW Run Eindhoven

In deze derde editie is de start- en finishlocatie dicht bij elkaar gebracht. En is zowel de start als de finish overdekt zodat er geen volledige afhankelijkheid is van weersinvloeden.

De GLOW Run start dit jaar op het TU-terrein waar ruim parkeergelegenheid is. Vanaf het overdekte MetaForum worden deelnemers in de stemming gebracht door een Pré-party met verschillende optredens en gezellige bands. Herald Dat (bekend van Expeditie Robinson) gaat er voor zorgen dat de deelnemers op de beats van muziek goed opgewarmd aan de run kunnen beginnen.

Vanaf het TU-terrein gaat de route via de Silly Walk tunnel onder het spoor door naar de binnenstad en sluit vervolgens aan op het bestaande GLOW-parcours. Na 6 kilometer finishen de deelnemers in het Beursgebouw waar vervolgens de ‘grande finale’ is van GLOW en de GLOW Run met een feestelijke after party!